Foto: Pinterest.com
Atunci cand sistemul nostru hormonal este dezechilibrat, in mod cert, intregul organism are de suferit. De asemenea, starea noastra de spirit se afla in stransa legatura cu sistemul hormonal: felul in care ne simtim, greutatea, starea emotionala, nivelul de energie si sentimentele aferente, toate sunt legate intre ele.
Probabil te-ai intrebat de mai multe ori daca viata ta sexuala chiar trebuie sa sufere, atunci cand vine vorba de inaintarea in varsta. Sau poate ca te-ai gandit: care este treaba cu epuizarea glandelor suprarenale? Ei bine, articolul de fata isi propune sa sparga niste mituri, asa ca afla despre ce este vorba.
Care este adevarul? Haide sa „desconspiram” cateva mituri:
ADEVAR – Este cert ca ne confruntam cu o multime de afectiuni hormonale, dar acestea nu sunt tratate corect. Cel mai bine ar fi sa ajungem la radacina problemei, este necesar sa intelegi de ce esti obsedat sa mananci ciocolata, ce nevoie incerci sa suplinesti in acest fel? De asemenea, daca nu poti avea o viata sexuala normala, ar fi cazul sa analizezi unde gresesti, de unde provine aceasta temere. Pentru aceasta, ai la dispozitie o serie intreaga de metode alternative de medicina, tratamente naturiste si tehinici precum yoga, reiki, qigong, etc. In acest fel, vei scapa de acea dorinta acerba de a bea un pahar cu vin sau de a manca dulciuri in prostie. Degeaba iei pastile, daca nu descoperi adevarata sursa a problemei. Dupa ce vei intrerupe tratamentul, te vei confrunta din nou cu aceleasi probleme.
ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ
ADEVAR – Se pare ca hormonii sexuali, precum estrogenul si progesteronul sunt mereu in „centrul atentiei”. Desigur ca nu doar acestia sunt importanti, iar atunci cand suferi din pricina dezechilibrelor, nu doar acestia sunt „vinovati”. Acesti hormoni inregistreaza orice se petrece in corp, asa ca ai grija la cei implicati in metabolism, cum ar fi: insulina, leptina, cei tiroidieni si cortizolul. Pe langa acestia, mai sunt importanti, hormonii „dragostei si ai jocului” ca: oxitocina, estrogenul, progesteronul si testosteronul.
De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?
60% dintre femei se gândesc la el în timp ce fac sex. Și nu este partenerul lor!
ADEVAR – Desigur ca tranformarile hormonale joaca un rol colosal in sanatatea noastra si pot dirija, practic, si greutatea corpului nostru. De aceea este foarte important ca totul sa fie in echilibru. Multe femei considera ca, odata cu varsta, este de asteptat sa se schimbe ceva, iar faptul ca se ingrasa ( foarte mult, in unele cazuri) este doar o trecere fireasca. Este mult mai usor sa te echilibrezi hormonal, in special cu ajutorul dietei si a schimbarii stilului de viata, decat sa traiesti in continuare in acelasi mod.
DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ
Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END
Nu exista nicio dovada stintiifica care sa sustina teoria conforma careia stresul asupra glandelor suprarenale poate genera probleme de factura mentala, emotionala, si fizica, alaturi de multe alte simptome.
ADEVAR – Se pare ca exista multe studii in acest sens, iar epuizarea glandelor suprarenale este o afectiune serioasa a sanatatii. Pot fi afectate functiile raspunzatoare glandelor suprarenale, de asemenea controlul asupra hormonilor ca: estrogenul, cortizolul, hormonii tiroidieni si estrogenul. Nu doar ca epuizarea suprarenala este reala, dar psihiatrii au ajuns sa masoare „nivelul” cortizonului pentru a diagnostica depresia si tendintele de suicid, in cazul anumitor persoane.
Cum să porți ACEEAȘI pereche de blugi în 3 STILURI DIFERITE
NU RATA! Ce ochelari de soare sunt la modă în 2017
De ce medicina nu doreste sa recunoasca aceasta afectiune? Este simplu, inca nu au reusit sa gaseasca medicamente pentru aceasta boala, asa ca prefera sa o ignore. In schimb, medicii naturopati au gasit solutia: totul tine de ceea ce mananci, ce gandesti si bineinteles, de activitatea ta fizica.